OM OSS

Kollektionen är designad och framtagen av Madeleine Asplund Klingstedt och Erik Asplund, som har en bakgrund inom inredning och finsnickeri.

LINEAIRE släpper sin första serie bestående av möbler som Madeleine och Erik tyckte saknades på marknaden. Därför valde de att skapa en kollektion som har ett rent och sobert uttryck, med spännande detaljer som fångar betraktarens nyfikenhet. 

Inspirationen till designen kommer ifrån de linjer som återfinns i sekelskiftesstuckaturer och snickerier. Främst har golv – och taklisters linjer studerats vilket resulterade i bland annat duons vikvägg.

Visionen var att ta fram ett skandinaviskt, rakt formspråk med exklusiva detaljer som knyter ihop kollektionen och ger den en internationell känsla.

Vårens kollektion finns i färgerna ljusgrått, grått, brunt, svart och den mer vågade blå. Med hjälp av den valbara listen sätter du en personlig prägel på din möbel. Den horisontella linjen är en återkommande detalj hos alla LINEAIRE’s produkter och kan likt färgen, anpassas efter kundens önskemål. Materialvalen för denna list är; borstad mässing samt polerad aluminium.

Alla LINEAIRE’s möbler är framtagna och handgjorda i Sverige.